Wandelstokken ouderen: alle benodigde informatie

Het is misschien wel een van de bekendste en ook een van de oudste loophulpmiddelen: de wandelstok. De klassieke wandelstok is een belangrijke hulp tijdens wandelingen. Wanneer je naar de supermarkt gaat en moeilijk ter been bent kun je wel wat hulp gebruiken. Maar ook wanneer je snel moe wordt of lange afstanden je slechter afgaan, heb je baat bij het gebruik van een wandelstok. Opvouwbare wandelstokken zijn een aanrader voor mensen die hun wandelstok graag makkelijk en snel willen opbergen.

De wandelstok is tegenwoordig zeer populair in de opvouwbare vorm. Let bij een eventuele aankoop wel op de stevigheid, de opvouwbaarheid mag geen afbreuk doen aan de draagkracht.

Extra balans dankzij de wandelstok

Hoewel je ook kunt kiezen voor andere loophulpmiddelen zoals een looprek of een rollator, is een wandelstok een minder ingrijpende verandering en valt de wandelstok simpelweg ook minder op. Sterker nog de wandelstok wordt in de praktijk ook wel gebruikt als mode item. Het is dan ook voor veel ouderen een kleine stap om gebruik te gaan maken van de wandelstok.

Een wandelstok biedt je net dat ene stukje steun die je nodig hebt om die wandeling naar de supermarkt te maken.

Wat zijn andere voordelen van de wandelstok?

 • Een wandelstok geeft je meer balans tijdens het lopen;
 • Met een wandelstok ontlast je knieën en rug;
 • Je kunt gemakkelijker langere afstanden lopen.

Er zijn diverse soorten wandelstokken die je kunt aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld voor de klassieke houten wandelstok gaan. Ook de ietwat modernere aluminium wandelstok is een optie. Voor nog meer extra steun kun je kiezen voor de wandelstok met vier poten, ook wel eiffel genoemd. Daarnaast zijn de opvouwbare wandelstokken op dit moment ook zeer populair.

De Eiffel is een wandelstok met vier poten

Een opvouwbare wandelstok – Werkt dat?

De wandelstokken opvouwbaar zijn een handige aanwinst voor ouderen. De naam zegt het al; deze wandelstokken vouw je eenvoudig op. De wandelstokken opvouwbaar bestaan uit holle stukken buis met stevig elastiek. Hierdoor kun je de wandelstok eenvoudig opvouwen na gebruik. De voordelen van wandelstokken opvouwbaar:

 • Gemakkelijk overal mee naartoe te nemen;
 • Neemt weinig ruimte in beslag;
 • Verkrijgbaar in verschillende designs.

Als je kijkt naar de recensies rondom opvouwbaarheid dan zie je ook dat dit allemaal erg goed werkt:

Lekker compact, klapt snel in&uit en gemakkelijk mee te nemen. 

Zeer praktisch om in een auto mee te nemen, past makkelijk bij de passagier in de auto

 

De volgende wandelstokken zijn het beste verkocht op dit moment:

Wandelstokken Action: Zijn ze betrouwbaar?

Een van de manieren om snel aan extra steun te komen tijdens wandelingen is met wandelstokken van de Action of Lidl. Voor bijna alles kun je bij deze prijsvechters terecht en het komt ook veel voor dat je hier wandelstokken kunt kopen. Al hebben ze vaker van die ‘arctic wandelstokken’ in het assortiment. En die moet je in Nederland weer niet hebben De wandelstokken van de Action zijn betaalbaar, soms gaat deze betaalbaarheid wel ten koste van betrouwbaarheid. Bij Wandelstokken is het de vraag of u deze keuze moet maken.

Onze wandelstok adviezen

 • wandelstok hoogteWij raden bezoekers aan om vooral te kijken naar wandelstokken bij de grotere webshops – bijvoorbeeld bol.com – ook omdat hier veel recensies beschikbaar staan en u op deze manier een betere keuze kunt maken. Verstelbare wandelstokken maken de online aankoop ook makkelijker.
 • Als u voor een opvouwbare wandelstok gaat, lees dan goed de recensies door over de kwaliteit en het gemak van de opvouwbaarheid.
 • Bij groot gebruik van wandelstokken moet u goed letten op de hoogte (vaak zijn wandelstokken verstelbaar in hoogte) . De stoklengte is gelijk aan het aantal centimeters tot uw pols.
 • Plaats een dop onder de wandelstok tegen het weg glijden.
 • Een aluminium wandelstok is makkelijker verstelbaar. Er bestaan zelfs wandelstokken met een zitje!
 • Een bandje op de wandelstok kan ervoor zorgen dat de wandelstok makkelijker is op te bergen.
 • De fitting is ook een belangrijk onderdeel van een wandelstok. Deze fittingen zijn de afgelopen jaren behoorlijk beter geworden dus bij afname van een populaire wandelstok zit u wel goed.

Een instructievideo over het gebruik van de wandelstokGeef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies