Persoonlijk valalarm voor ouderen: innovatief hulpmiddel

Ouderen die sneller hulp krijgen wanneer ze vallen: het ouderen alarm dat in verschillende producten verwerkt wordt is een prettig en zeer welkom hulpmiddel. Deze noodknop zit onder andere verwerkt in armbanden en horloges.

Hoe werken deze valalarmen precies?

Wanneer een gebruiker van een valalarm ten val komt wordt de contactpersoon door middel van het ouderen alarm op de hoogte gesteld. Deze innovatieve alarmknop ouderen voorkomt dat een oudere valt en geen alarm kan slaan omdat hij of zij niet zelfstandig op kan staan. Bovenal neemt dit soort technologie ook angst weg. En verminderen deze oplossingen dus ook de stress.

Val Alarm Ouderen: De alarmknop geeft direct een melding

Het grote voordeel van dit alarm voor ouderen is dat er bij een val direct een melding wordt gemaakt aan de contactpersoon. Die kan dan actie ondernemen en zorgen dat er snel sprake is van hulp. Een ander positief punt van dit seniorenalarm is dat er zo meer bewegingsvrijheid ontstaat bij ouderen. Vaak zijn ouderen bang om activiteiten te ondernemen uit angst voor vallen. Met de gedachte dat er een senioren alarm is.  In de vorm van een armband of horloge.  Is er vaak ook meer zelfstandigheid en krijgt de oudere de kans om vrijer te leven.

Zo werkt het SOS valarm

Veel gekochte en populaire Noodknoppen voor Senioren

De SOS Alert

 

persoonlijk alarmsysteem
Persoonlijk alarmsysteem van SOS Alert, een valalarm veel positieve reviews.

Een telefoon met noodknop functionaliteit

senioren telefoon valalarm
Senioren telefoon valalarm van Fysic, nog steeds zeer populair.

 

V Alert Noodknop

valalarm van v alert
Veel gekocht product: Het valalarm van v alert

Belangrijk: Het gaat bij een val alarm ook om de bijdrage aan het gevoel voor veiligheid bij de ouderen.

Noodknop ouderen op de heupairbag met valdetectie

Een senioren alarm armband bestaat dus al langer. Maar één van de nieuwste ontwikkelingen is de heupairbag met alarm voor ouderen van Wolk. Wat bovenal ook een Nederlandse uitvinding is. De Wolk Airbag heeft een dubbele functie. Zo zorgt de airbag ervoor dat een oudere zachter neerkomt bij een val en daarnaast zit er een gps in waarmee de locatie van de oudere kan worden achterhaald. De alarmknop senioren zit in de Wolk Airbag verwerkt en wordt actief bij een val. Dankzij een speciaal valdetectie algoritme (ontwikkeld door TU Delft) weet de heupairbag een val te onderscheiden van overige bewegingen, zoals op de fiets of e-bike.3 reacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies