Een looprek kopen? Dit zijn je mogelijkheden

Wordt zelfstandig lopen moeilijker en kun je wel wat extra steun gebruiken? Met een looprek haal je een handig hulpmiddel in huis waarmee wandelen een stuk makkelijker wordt. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Zo kun je onder andere een inklapbaar looprek aanschaffen die je na gebruik gemakkelijk in kunt klappen. Maar hoe werkt een looprek precies, wat zijn de voordelen van een looprek inklapbaar en waar kun je dit hulpmiddel aanschaffen?

Hoe werkt een looprek?

Hoewel een looprek veelal vervangen wordt voor een rollator, zijn er nog steeds veel mensen die baat hebben bij het gebruik van een looprek. Met een looprek wordt wandelen makkelijker vanwege de extra steun. Dit voorkomt vallen en snelle vermoeidheid bij het lopen. Wat zijn de grootste voordelen van een looprek?

  • Met een looprek blijf je in beweging;
  • Een looprek biedt meer steun dan een wandelstok of elleboogkruk;
  • Een looprek heeft antislipdoppen;
  • Een looprek is goedkoper;
  • Met een looprek inklapbaar neemt dit hulpmiddel weinig ruimte in beslag.

Een info video over het gebruik vaan looprek: 

Het verschil tussen een looprek en een rollator

Wat is het grootste verschil tussen een looprek en een rollator? Een looprek moet bij iedere stap opgetild worden omdat er geen sprake is van wielen. Dit is bij de rollator wel het geval. Toch is een looprek een ideale oplossing voor ouderen met een aandoening waarbij het loophulpmiddel soms te ver vooruit wordt geduwd. Denk hierbij aan Parkinson of MS. Met een looprek is dit niet het geval en daardoor maken nog steeds veel ouderen gebruik van het looprek.

Een looprek kopen of huren

Een looprek kopen? Je kunt bij verschillende online webshops terecht voor de aanschaf van dit loophulpmiddel. Zo heb je de keuze voor een looprek inklapbaar van het merk Medidu; een veilig hulpmiddel met antislipdoppen, een goede grip en met een laag gewicht. Het is ook mogelijk om te kiezen voor het gemak van een vast looprek; een solide looprek van bijvoorbeeld het merk Thuasne die je kunt gaan gebruiken wanneer je snel moe wordt tijdens het wandelen, balansproblemen hebt of een beperkt loopbereik.

Het huren van een looprek is mogelijk, al zouden wij toch vaker voor de koop optie kiezen, dit ook gezien de prijzen niet zeer hoog zijn.

Is het huren van een looprek een goede optie? Wanneer je voor een onbepaalde tijd een looprek wilt gaan aanschaffen, kun je er zeker voor kiezen om deze te huren. De kosten hiervan liggen gemiddeld wel hoger dan wanneer je een looprek koopt. Het is dus aan jou om te bepalen wat in jouw geval een handige optie is. Gezien de kosten van een looprek vrijwel altijd laag zijn raden wij huren overigens wel af.

De voordelen van een inklapbaar looprek

inklapbaar looprek

Wanneer je een beslissing moet nemen voor het aanschaffen van een loophulpmiddel heb je verschillende opties. Een looprek inklapbaar is om veel redenen een absolute aanrader om in huis te nemen.

  • Een inklapbaar looprek is lichtgewicht;
  • Dit loophulpmiddel klap je na gebruik eenvoudig in;
  • Het looprek neemt weinig ruimte in beslag;
  • Dankzij het inklappen neem je het looprek ook eenvoudiger mee in de auto of het openbaar vervoer.


Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies