7 innovatieve hulpmiddelen voor ouderen

Innovatieve Hulpmiddelen voor Ouderen: Veel ouderen krijgen met een hogere leeftijd ook te maken met belemmeringen in het dagelijks leven. Niet alleen het valgevaar is groter, maar ook werken andere lichaamsdelen niet meer zo soepel mee. Gelukkig zijn er ook voor ouderen steeds meer hulpmiddelen die het dagelijks leven een stuk makkelijker maken. Deze hulpmiddelen voor ouderen zijn niet alleen innovatief, maar hebben ook een positieve invloed op het dagelijks leven! In dit artikel worden de volgende hulpmiddelen ouderen besproken:

#1. De Heupairbag

wolk airbagMet een hogere leeftijd komt ook het vergrote valgevaar. Veel ouderen vermijden daardoor activiteiten uit angst om te vallen. Met de heupairbag kunnen ouderen een stuk veiliger en zelfverzekerder over straat. Wat is een heupairbag precies? Dit is een zachte riem die onder de kleding gedragen wordt. Bij een val zal een speciaal kussen zich opblazen; hierdoor worden de heupbotten beschermd. Wat zijn de voordelen van deze heupairbag?

  • De sensoren in de heupairbag herkennen een valbeweging en komen dan in actie voordat je de grond raakt;
  • Na de val loopt de heupairbag ook weer leeg;
  • De heupairbag zorgt ervoor dat je je zowel binnens- als buitenshuis zorgeloos kunt voortbewegen.

En ook niet onbelangrijk om te vermelden, deze heupairbag is een Nederlandse uitvinding die nu de hele wereld over gaat.

#2. Zelf een ECG / Hartfilmpje maken

Een van de andere hulpmiddelen voor ouderen is het zelf maken van een ECG. Een ECG, ook wel bekend als een hartfilmpje, stelt je in staat om stel advies te krijgen van een medisch team via een callcenter. Hoe werkt het? Via een mobiele telefoon kan de ECG gemaakt worden en daarna direct doorgestuurd naar een medisch team. Zij nemen vervolgens contact op wanneer hier een verzoek voor wordt ingediend en geven dan medisch advies. Wanneer je je anders voelt dan anders en je zorgen maakt hoef je dus geen afspraak bij het ziekenhuis te maken voor een ECG.

#3. Zorgrobot Tessa

Zorgrobot tessaZorg krijgen, ook op het moment dat er niemand beschikbaar is. Met zorgrobot Tessa heeft iedere oudere niet alleen goede zorg, maar wordt ook de onrust vermindert. De zorgrobot is gemakkelijk in te zetten met de speciale app. De voordelen van de Tessa zorgrobot zijn onder andere:

  • De robot herinnert je aan alledaagse dingen;
  • De robot geeft suggesties voor activiteiten en ondersteunt de dagelijkse structuur;
  • Ouderen worden sneller geactiveerd door middel van tekst en muziek die uit de zorgrobot komt.

#4. De vergrootglas app

Hulpmiddelen ouderen komen in allerlei vormen. Een van deze nieuwe hulpmiddelen is de vergrootglas app. Wanneer ook de ogen achteruit gaan is het wel zo prettig om een handje geholpen te worden bij het lezen van kleine lettertjes. De vergrootglas app stelt je in staat om boeken, tijdschriften maar ook etiketten gemakkelijk te lezen. Ook wanneer je minder natuurlijk licht hebt en letters niet goed kunt lezen is de vergrootglas app een ideale hulp.

#5. Persoonsalarmering / Valalarm

Snel contact in geval van nood? Dat wordt geregeld met de persoonsalarmering. Dit is een handig horloge waarmee de familie in geval van nood direct op de hoogte wordt gesteld. Denk bijvoorbeeld aan een val waardoor een oudere niet meer zelf overeind kan komen. Het horloge met persoonsalarmering heeft nog meer voordelen:

  • De batterij gaat minstens een week mee
  • Het horloge is voorzien van locatievoorziening
  • De moderne look van het persoonsalarm.
  • Het horloge is waterdicht en heeft een spraak- en luisterfunctie

#6. De medicijnwekker

medicijnwekkerEn weer een innovatief Hulpmiddel voor ouderen: Bij ouderen die last hebben van dementie is het lastig om te onthouden wanneer de medicijnen moeten worden ingenomen. De wijkverpleger moet langskomen om ervoor te zorgen dat de medicijnen worden ingenomen. Met de medicijnwekker wordt dit een stuk makkelijker. Dit is een apparaat dat van zich laat horen wanneer het tijd is voor de medicijnen. Dit is een bijzondere vorm van zorg op afstand maar toch ook dichtbij. Deze en andere hulpmiddelen voor ouderen hebben zo een belangrijke functie.

Meer informatie over de medicijnwekker.

#7. Sta-op stoelen

Moeite met opstaan uit een stoel? Met de nieuwe sta- op stoelen is het voor ouderen een stuk eenvoudiger om op te staan. De stoelen zijn niet alleen comfortabel, maar zorgen daarnaast ook voor een goede zithouding. Ook in het geval van rugklachten zijn deze stoelen een uitkomst. Opstaan uit een stoel was nog nooit zo makkelijk! Met de keuze uit tientallen soorten stoelen is er altijd wel een bij die perfect aansluit bij je wensen.

Zie hier een overzicht van Sta Op Stoelen. Deze stoelen kosten jammer genoeg wel veel. De kosten beginnen bij € 900,- en kunnen tot € 3900,- oplopen.Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies