Heupbeschermers en heupprotectoren voor ouderen

Een regulier onderdeel van valpreventie is het aanschaffen van hulpmiddelen zodat het letsel bij een val tegen valt. Er zijn hulpmiddelen die een val grotendeels kunnen voorkomen, zoals wandelstokken, looprekken en rollators. Toch zijn er nog meer handige hulpmiddelen, zoals de heupbeschermers voor ouderen. Deze artikelen verzachten de val en zo kun je dus vervelende breuken aan de heup voorkomen.

Maar wat zijn deze heupbeschermers precies, werken ze wel voldoende en hoe kun je ze aanschaffen? Hier vind je meer informatie over de heupbeschermers ouderen.

Wat zijn heupbeschermers ouderen?

Heupbeschermers ouderen, wat zijn dat precies? Het gaat om een broek die je onder je gewone kleding kunt aantrekken. De broek heeft aan de zijkanten (op de plek waar de heupen zitten), schokbrekend materiaal. Dit materiaal vermindert het letsel wanneer je valt. De heupbeschermers zelf geven veelal aan 60% van de impact bij een val te kunnen verminderen. Wij kunnen niet controleren of deze claims kloppen, maar hebben wel onze twijfels. Bovenal betekent dit echter niet dat een botbreuk uitgesloten is. De heupbeschermers kunnen en zullen waarschijnlijk ook wel de kans in ieder geval verkleinen.

Er is veel onderzoek gedaan naar deze heupprotectoren en uit deze onderzoeken zijn vaak negatieve resultaten gekomen, wij raden onze lezers dan ook af om deze heupbeschermers te kopen indien men zich wil beschermen tegen eventuele breuken of heup fracturen. Een heupairbag is een veel beter alternatief.

Hoe werkt het?

De heupbescherming wordt in het speciale ondergoed of broek geschoven. Deze broek kun je kant en klaar aanschaffen. Het materiaal in de bescherming bestaat uit schokabsorberend traagschuim. Dit komt in een honingraatstructuur met luchtbellen. Deze luchtbellen vormen een serie van schokbrekers die activeren bij een val. De schokbrekers absorberen en verspreiden waardoor je zachter terecht komt. Bij het dag en nacht dragen van de heupbeschermer hebben deze protectoren betere resultaten.

heupprotector
Een heupprotector

Een broek met heupbeschermers aanschaffen

De heupbeschermers ouderen kun je eenvoudig online aanschaffen. Er zijn verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je altijd geschikte heupbeschermers kunt aanschaffen. Bij de Comfort Triple draait alles om gebruiksvriendelijkheid en comfort. Zo zie je de beschermer niet zitten onder je dagelijkse kleding. Daarnaast kun je de heupbeschermers dag en nacht dragen. Je kunt de heupbeschermers eenvoudig en snel bestellen via internet en dus snel in gebruik nemen.

Andere tips om een val te voorkomen

Er belanden jaarlijks duizenden ouderen op de spoedeisende hulp vanwege een val. Een heupbreuk als gevolg van een val komt ook regelmatig voor. Met de heupbeschermers ouderen wordt deze kans aanzienlijk verkleind. Behalve het gebruik van een heupbescherming zijn er ook andere tips om een val te voorkomen:

  • Haal snoeren en draden die op de grond liggen uit de weg;
  • Moeite met lopen? Denk erover na om een wandelstok, looprek of rollator aan te schaffen;
  • Volg cursussen over valpreventie om zo de grootste risico’s te weten;
  • Overweeg een heupairbag in plaats van een protector,
  • Blijf voldoende in beweging en vermijd geen activiteiten.


Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies