Een rollator kopen: waar moet je aan denken?

Wanneer wandelen naar de supermarkt niet meer zo vanzelfsprekend gaat als voorheen; kun je erover nadenken om een rollator aan te schaffen. Een rollator is voor veel ouderen een enorme uitkomst. Je kunt kiezen voor een rollator lichtgewicht, maar ook voor allerlei andere modellen. Bijvoorbeeld een variant met een mandje waar de boodschappen in kunnen. Wanneer kun je overstappen op het gebruik van een rollator?

  • Wanneer je snel vermoeid wordt tijdens een wandeling;
  • Wanneer je merkt dat je balansproblemen hebt tijdens het lopen;
  • Wanneer je geen lange afstanden meer zelfstandig kunt lopen.

Extra steun met een goede rollator

Een rollator is een handig loophulpmiddel voor ouderen die slecht ter been zijn of een lichamelijke aandoening hebben. De belangrijkste reden waarom een rollator wordt gebruikt is vanwege de extra steun die geboden wordt. Ouderen kunnen zich vasthouden aan de rollator en zo gemakkelijk en langer lopen. Je kunt zowel voor binnenshuis als buitenshuis een rollator aanschaffen om de beweging zo makkelijk mogelijk te maken.

Het is voor ouderen belangrijk om regelmatig in beweging te zijn. Door een val of een lichamelijke aandoening durven ouderen geen langere afstanden meer te lopen, bijvoorbeeld naar de supermarkt. Met het gebruik van een rollator krijgen ouderen steun en meer vertrouwen. Er zijn meer voordelen van een rollator:

  • Grotere afstanden kunnen zelfstandig worden gelopen;
  • Moe onderweg? Met het zitje op de rollator kun je even uitrusten;
  • Meer zekerheid tijdens het lopen;
  • Een rollator lichtgewicht is gemakkelijk in gebruik.

Een rollator lichtgewicht kopen: diverse prijscategorieën

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het aanschaffen van een rollator. Zo kun je kiezen voor rollators in verschillende prijzen. Je kunt al vanaf €80 een goede rollator aanschaffen. De prijs voor een rollator lichtgewicht ligt iets hoger, gemiddeld rond de €150. Er zijn ook rollators voor een hogere prijs. Het gaat dan om rollators die ook kunnen worden omgebouwd in een rolstoel.

De aandachtspunten bij het kopen van een rollator

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten bij het kopen van een rollator of een rollator lichtgewicht. Op deze manier maak je een goede keuze en kun je veel plezier hebben van een rollator.

  1. De lichaamsbouw en lengte spelen een belangrijke rol. Ben je bijvoorbeeld lang? Dan kun je kiezen voor een extra hoge rollator. De meeste rollators zijn echter verstelbaar in zowel de hoogte als de breedte.
  2. De rem op de rollator werkt via een knijpsysteem bij de handvaten. Er moet dus genoeg knijpkracht zijn om de rollator te laten remmen.
  3. Het is extra handig wanneer je de rollator makkelijk in- en uit kunt klappen. Met een inklapbare rollator lichtgewicht kun je de rollator eenvoudig kwijt in de auto of in een kast in huis.

Diverse bekende merken

Je hebt bij het uitkiezen van een rollator de keuze uit verschillende merken. Denk hierbij aan merken als Dietz, Excel, Quatro, Access Active en meer. Dankzij de verscheidenheid in het aanbod kun je altijd wel een rollator vinden die goed bij je past. Maar ook voor ieder budget is er een goede rollator te vinden.Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies